Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Scoala altfel – Film Planeta Pamant !!!

Scoala altfel – Film Planeta Pamant

Vine Scoala Altfel :D.

Scoala altfel Planeta Pamant
Scoala altfel Planeta Pamant

Ce ziceti de un film proiectat pe peretele alb al scolii ???
Nu ne trebuie prea multe pentru asta 😀 Doar un retroproiector, niste boxe si internet (poate si cateva pungi de popcorn si suc, eventual perne ca sa stam pe jos ???).

V-am pregatit o lista de filme despre natura si tot ce ne inconjoara 😀 Filme despre aceasta planeta super faina numita PAMANT! Seria de filme Planet Earth (Planeta Pamant) e alcatuita din 11 parti. Seria a fost realizata de BBC. Dar sa lasam palavrageala si sa ne apucam de treaba:

Scoala altfel - Planeta Pamant
Scoala altfel – Planeta Pamant

1) De la pol la pol
Cu o sutã de ani în urmã trãiau pe Pãmânt o jumãtate de miliard de oameni. În prezent, peste sase miliarde populeazã delicata noastrã planetã. Dar chiar si asa, existã încã locuri abia atinse de mâna omului. Acest program vã va purta spre ultimele rãmãsite de sãlbãticie si vã va prezenta planeta si sãlbãticia ei asa cum nu le-ati mai vãzut pânã acum.

http://www.peteava.ro/id-615427-planet-earth-01-from-pole-to-pole

2) Muntii
Oamenii se aventureazã în cele mai înalte locuri de pe planetã spre pieirea lor. Unii ar putea crede cã urcând un munte înalt, într-un anumit fel îl si cuceresc, dar adevãrul este cã nu putem fi decât vizitatori aici. Aceasta este o lume înghetatã si strãinã.

http://www.peteava.ro/id-615426-planet-earth-02-mountains

3) Apa potabila
Doar 3% din apa planetei noastre este dulce. Si totusi aceste ape pretioase sunt pline de surprize. Întreaga viatã de pe uscat depinde pânã la urmã de apa dulce.

http://www.peteava.ro/id-615425-planet-earth-03-fresh-water

4) Pesteri
Aici se aflã linia de hotar a planetei noastre, o lume interioarã în care doar aventurierii îndrãznesc sã pãtrundã. Sub picioarele noastre se aflã kilometri nenumãrati de puturi si galerii subterane.
Pestera Rândunicilor, din Mexic, are 400 metri adâncime, suficient de adâncã pentru a înghiti Empire State Building din New York. Aceasta este cea mai mare pesterã verticalã din lume.

http://www.peteava.ro/id-615424-planet-earth-04-caves

5) Desertul
O treime din suprafata uscatului de pe planeta noastrã e desert. Aceste cicatrici imense de pe fata Pãmântului sunt, la prima vedere, lipsite de viatã, dar surprinzãtor, existã viatã în toate. În toate, viata reuseste cumva sã se agate de un fir de pai.

http://www.peteava.ro/id-615423-planet-earth-05-deserts

6) Lumi inghetate
Ambii poli ai planetei noastre sunt acoperiti cu gheatã. Sunt pustietãtile cele mai întinse si mai problematice de pe Pãmânt. Nicãieri altundeva schimbarea anotimpurilor nu este atât de dramaticã, încât gheata avanseazã si se retrage
an de an. Si toatã viata de aici se supune acestei reguli.

http://www.peteava.ro/id-615422-planet-earth-06-ice-worlds

7) Campii minunate
Câmpii nesfârsite… Spatii imense… Liniste de mormânt… dar senzatia de vid e o iluzie. Câmpiile de pe planeta noastrã asigurã existenta celor mai însemnate concentratii animaliere de pe Pãmânt. Sufletul a tot ceea ce se întâmplã aici este un singur lucru viu: iarba.
Aceastã plantã miraculoasã acoperã un sfert din toatã suprafata de uscat de pe Pãmânt.

http://www.peteava.ro/id-615421-planet-earth-07-great-plains

8) Jungla
Aceasta este „uscãtoria” planetei noastre. Jungla. Pãdurea tropicalã.
Pãdurile de acest tip ocupã doar 3% din suprafata pãmântului, si totusi adãpostesc peste jumãtate din speciile de pe planetã. Dar cum reusesc sã convietuiascã
atât de multe specii si atât de diferite?

http://www.peteava.ro/id-615420-planet-earth-08-jungles

9) Mari putin adanci
Continentele planetei noastre sunt înconjurate de mãri putin adânci. Depãsind rar 200 de metri adâncime, ele se aflã pe platourile continentale care se pot întinde uneori pe sute de kilometri în larg înainte ca fundul mãrii sã coboare sub ape mai adânci si mai întunecoase. Luate împreunã, abia dacã însumeazã opt procente din totalitatea oceanelor dar contin marea majoritate a vietii marine.

http://www.peteava.ro/id-615416-planet-earth-09-shallow-seas

10) Arborii
Cu sigurantã, fiintele cele mai grandioase de pe planetã.
Unele exemplare sunt cele mai mari fiinte de pe Pãmânt,
fãcând ca totul sã parã mic în jurul lor, iar acestia sunt cei mai înalti arbori dintre toti. Tinuturile pãduroase de foioase si conifere din zonele sezoniere ale planetei noastre

http://www.peteava.ro/id-615414-planet-earth-10-seasonal-forests

11) Adancul Oceanelor
Cu o sutã de ani în urmã trãiau pe Pãmânt o jumãtate de miliard de oameni. În prezent, peste sase miliarde
populeazã delicata noastrã planetã. Dar chiar si asa, existã încã locuri abia atinse de mâna omului.

http://www.peteava.ro/id-615413-planet-earth-11-ocean-deep

Sper sa va placat scoala altfel! Si sa va folositi timpul in mod cat mai util pentru a invata intr-un mod cat mai placut!

Sursa: http://www.peteava.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.